Bucakta Özel Eğitimde Farkındalık konferansı

Bucakta Özel Eğitimde Farkındalık konferansı -Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bulut: -Engelli çocuklarımızın, özelliklerine uygun eğitim almaları gelişimleri için çok önemlid


BURDUR (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bulut, engelli çocukların özelliklerine göre eğitim almaları gerektiğini söyledi.
     Bucaktaki bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi tarafından Özel Eğitimde Farkındalık konulu konferans düzenlendi. Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç ile vatandaşların katıldığı konferans, işitme engelli 2 öğrencinin İstiklal Marşını işaret diliyle okumasıyla başladı.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bulut, konferansta yaptığı konuşmada, engelleri aşmada eğitimin önemli rolü bulunduğunu belirtti.
     Ailelerin ve engelli bireylerin özel eğitime tabi tutulması gerektiğine işaret eden Barut, Engelli bir çocuğa sahip olmak, özel bir çocuğa sahip olmaktır. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, çocuklarımızı hayata kazandırma konusunda çok önemli bir rolü vardır. Engelli çocuklarımızın, özelliklerine uygun eğitim almaları gelişimleri için çok önemlidir. Bu nedenle, tüm aileleri çocukların gelişimi açısından bu tür kurumlardan faydalanmalarını öneriyorum dedi.
     Konferans sonrası Kaymakam Hacıbektaşoğlu, Başkan Vekili Hüseyin Çil ile ilçedeki gazetecilere plaket verildi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Bucakta Özel Eğitimde Farkındalık konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER