Burdur Müftüsü Artan:

Burdur Müftüsü Artan: -Camiler, dini ve milli kültürümüzden ayrı düşünemeyeceğimiz değerlerimizin başında gelir


BURDUR (A.A) - Burdur Müftüsü Osman Artan, camilerin, dini ve milli kültürden ayrı düşünülemeyecek değerlerin başında geldiğini bildirdi.
     Artan, Burdurdaki muhtarlarla müftülük binasında bir araya geldi. Artan, toplantıda yaptığı konuşmada, camilerin çok çeşitli fonksiyonları yerine getirmesi bakımından önemli kurumlar olduğunu vurguladı.
     Camilerin mabet olarak görev yapmalarının yanında, halk üniversitesi olarak da değerlendirilebileceğini belirten Artan, Camiler, dini ve milli kültürümüzden ayrı düşünemeyeceğimiz değerlerimizin başında gelir. Camilerde, müminlere kötülüklerden uzak durmalarının yanı sıra insan sevgisi, vatan, bayrak, ezan, Kuran sevgisi, ana babaya, öğretmene itaat anlatılır dedi.
     Artan, camilerin, zengin, fakir, köylü, şehirli, amir, memur, yaşlı, genç herkesi bünyesinde toplayan mekanlar olduğunu kaydetti.
     Camilerin aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kılınan mabetler olduğunu, üzüntülerin giderildiği, morallerin olumlu anlamda düzeltildiği, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının güçlendirildiği yerler olduğunu anlatan Artan, Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Kamil manada insan olmanın yollarını ve esaslarını, camilerimizde yapılan telkin ve nasihatlerden öğrenmekteyiz diye konuştu.
     Toplantıda Kuran kurslarının fiziki yapıları, camilerin sorunları, camilerin toplum hayatındaki önemi tartışıldı.
     Artan daha sonra yaklaşan Kutlu Doğum Haftası hakkında muhtarlara bilgi verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdur Müftüsü Artan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER