Bursada mezarlık sıkıntısı yaşanmayacak

Bursada mezarlık sıkıntısı yaşanmayacak -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Bursa Kent Mezarlığının çevresindeki yeni mezarlık alanı ile Erdoğanköy Mezarlığı, 2030 yılına kadar kentte mezarlık ihtiyacını karşılayacak


BURSA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 350 dönümlük Erdoğanköy Mezarlığı ile Bursa Kent Mezarlığının çevresinde açılan yeni mezarlık alanı, 2030 yılına kadar kentin mezarlık ihtiyacını karşılayacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentteki mezarlıkların yüzde yüz kapasiteye ulaşması üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları başlatılan yeni mezarlık alanları, Bursada 2030 yılına kadar mezarlık sıkıntısı yaşanmasını önleyecek.
     Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir yolu üzerindeki Erdoğanköyde hazırlanan mezarlığın çalışmalarını da sürdürüyor. 350 dönümlük alanı kapsayacak Erdoğanköy Mezarlığı, kısa süre sonra hizmete açılacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Erdoğanköy Mezarlığındaki çalışmaları yerinde inceledi.
     Mezarlığın 4 etap halinde projelendirildiğini ve etap etap vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Altepe, Belediye olarak, Bursanın mezarlık ihtiyacına cevap vermek için yeni mezarlık alanları hazırlıyoruz. Bursa Kent Mezarlığının çevresindeki yeni mezarlık alanı ile Erdoğanköy Mezarlığı, 2030 yılına kadar kentte mezarlık ihtiyacını karşılayacak. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp 1 ay içinde Erdoğanköy Mezarlığını halkın kullanımına açmayı planlıyoruz dedi.
     Altepe, Erdoğanköy Mezarlığındaki ihalesi yapılan ilk 2 etapta yaklaşık 174 dönümlük alanda çalışmaların başladığını dile getirerek, Bu alanda 11 bin 200 kişilik mezar alanı bulunuyor, henüz ihalesini yapmadığımız üçüncü etap da 11 bin kişi kapasiteli olacak. Erdoğanköy Mezarlığında şehitlerimiz için özel olarak hazırlanan Şehitler Tepesi de bulunacak diye konuştu.
     Erdoğanköy Mezarlığında aynı zamanda idari bina, güvenlik binası, gasilhane, bilgi işlem birimi, mescit, defin alanları ve otopark da bulunacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursada mezarlık sıkıntısı yaşanmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER