Büyükşehir Belediyesi, Eurosolar Türkiye Başarı Ödülüne

Büyükşehir Belediyesi, Eurosolar Türkiye Başarı Ödülüne layık görüldü


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisiyle hayata geçirdiği projeler nedeniyle Eurosolar Türkiye Başarı Ödülünü almaya hak kazandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, temiz enerji konusunda gurur veren yatırımlarının meyvelerini topladıkları ifade edildi.
     Eurosolar Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliğinin her yıl 10 farklı kategoride yenilebilir enerji kaynaklarının etkili ve yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmek için verdiği Avrupa Güneş Ödülüne yerel yönetimler bazında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin layık görüldüğü bildirilen açıklamada, İstanbulda düzenlenecek törenle Antalya ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine Eurosolar Türkiye Başarı Ödülünün verileceği kaydedildi.
     Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Atatürk Kültür Parkının Güneş Enerjisi ile Aydınlatılması ve Güneş Enerjili Akıllı Durak projeleriyle 2012 Eurosolar Türkiye Güneş Başarı Ödülünü almaya hak kazandığı ifade edildi.
     Ödül töreni, 17 Eylül Pazartesi günü İstanbulda düzenlenecek Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yönetimler Konferansının ardından gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi, Eurosolar Türkiye Başarı Ödülüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER