Çekerekte bin 200 öğrenciye sağlık taraması

Çekerekte bin 200 öğrenciye sağlık taraması


YOZGAT (A.A) - Çekerek ilçesinde bin 200 öğrenci Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından sağlık taramasından geçirildi.
     Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Akyol, Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ergin Arslan, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini sağlık taramasından geçirildiler.
     Dr. Akyol, taramalardaki öncelikli hedefin hastalığın önüne geçmek olduğunu vurgulayarak, Öğrencilerin başarılarını engelleyen bir sağlık sorunu varsa bunu ortadan kaldırmaktır. Onların sağlıklı bir eğitim dönemi geçirmeleri için biz üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Taramalarda bazı rahatsız öğrencileri tespit ediyoruz. Bunlara tam olarak hasta diyemeyiz ama tamamen hastalanmadan tedbirimizi alıyoruz dedi.
     Öte yandan Göz Hatalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Adam da sağlık taramaları kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine de göz taraması yaptı. Adam, üniversite hastanesinin göz bölümü olarak çocuklara göz taramaları gerçekleştirdiklerini belirterek, Göz, çocukların başarısını direk etkileyen bir faktördür. Bazen ebeveynler görmenin normal olup olmadığı konusunda farkında olmayabiliyorlar. Biz sadece ileride kişinin hayatını etkileyen görme tembelliği, şaşılık gibi çocuklarımızda bir anormallik var mı yok mu bunu tespit amacıyla burada bulunuyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Yıldız / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Çekerekte bin 200 öğrenciye sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER