Çevre düzeni planı bilgilendirme toplantısı

Çevre düzeni planı bilgilendirme toplantısı -Vali Güzeloğlu: Planlar, orta ve uzun dönemleri kapsayan ve gelecek yönelimli hedefler bildirgesidir


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Planlar orta ve uzun dönemleri kapsayan ve gelecek yönelimli hedefler bildirgesidir dedi.
     Güzeloğlu, HiltonSA Otelinde düzenlenen 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, planların kentin aynası olduğunu söyledi.
     Geçmişte çevre düzeni planı yapılırken bir takım yanlışlıkların yapıldığını ifade eden Güzeloğlu, çevre düzeni planlarının kalkınma için temel unsur olduğunu vurguladı.
     Planlamalar yapılırken, her kesimin buna dahil edilmesi gerektiğine işaret eden Güzeloğlu, Kenti ileriye taşıyacak bir çevre düzeni planı yapmamız gerekiyor. Bir şehrin gelişmesi için çevre düzeni planının belli olması gerekiyor. Planların sabit bir şekilde olması ve her gelenin o plan çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor. Kısa vadeli planlar değil, uzun vadeli planlar yapıp, o plan çerçevesinde şehrimizi geliştirmemiz gerekiyor. Şehrin çevre planını belirlerken ilgili herkesin görüşünü almamız ve planı uygulanabilir yapmamız gerekiyor. Planlar orta ve uzun dönemleri kapsayan ve gelecek yönelimli hedefler bildirgesidir diye konuştu.
     Güzeloğlu, kentte yeni bir çevre düzeni planı hazırladıklarını ifade ederek, Bu çalışma kapsamında Mersini geleceğe taşıyacak temel ilkeleri, beklentileri ve bununla ilgili yapılması gerekenleri belirlemek zorundayız. Çevre düzenini hazırlarken tüm kurumlar, odalar, her düzeydeki birlik ve diğer kurumlardan görüşlerini alarak, değerlendireceğiz. Bunun sonucunda da kentimizin planını oluşturacağız dedi.
     Bu planları yaparken, yerel bir bakış açısını değil, ulusal ve uluslararası gelişmelerin hedef almasını isteyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     2023de ülkemizin hedefleri var. Bunun Mersine yansımaları var. Mersin, her alanda iddialı olan ve her geçen gün daha da öne çıkan bir şehirdir. Plan hazırlanırken göç, kent içindeki toplumsal hareketlilik, kent içindeki mahallelerin gelişmesi ve gelecek yönelimli gelişmelere dikkat edilmesi gerekir. Sürecin sonunda kentimizin geleceği adına beklentileri karşılayacak ve plan olarak gelişmemize katkı sağlayacak sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Planın en geniş katılımla ülke geneline örnek olacağına inanıyorum.
     Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile kentteki protokol üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çevre düzeni planı bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER