Çin heyetinin İzmir programı

Çin heyetinin İzmir programı


İZMİR (A.A) - İzmirin kardeş kenti olan Çin Halk Cumhuriyetinin Tianjin kenti Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Junfang başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunu makamında ziyaret etti.
     Başkan Yardımcısı Zhang Junfang, İzmire ilk kez geldiğini belirterek kente duyduğu hayranlığı ifade etti.
     İzmirin tarihi, kültürel zenginlikleri ile ticaret ve sanayi potansiyeli hakkında bilgi edindiğini söyleyen Junfang, Açıkçası İzmir, beklediğimden çok daha güzel bir kent. Böyle bakımlı ve temiz bir kentiniz olduğu için gurur duyuyor olmalısınız dedi.
     İzmir ile Tianjin arasındaki kardeş kent ilişkilerini güçlendirerek devam ettirmek istedikleri kaydeden Zhang, İki kent, ülkelerinin üçüncü büyük kenti olmaları ve liman kenti olmaları gibi bir çok benzer özelliğe sahip. Eğitim ve geleneksel kültürler bakımından ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Sizi Tianjinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız diye konuştu.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmirin yaşamaktan zevk alan insanların kenti olduğunu söyledi.
     İzmirde yaşam kalitesinin yüksek, hayatın rahat ve dingin olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, Bu değerlerimiz, İzmirin EXPO 2020 adaylığı için büyük bir koz olacak dedi.
     Tianjin Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Junfang, ziyaretin anısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna geleneksel bir şal ile üzerinde Tianjinin resmedildiği bir yelpaze hediye etti.
     Başkan Kocaoğlu da konuğuna Saat Kulesinin gümüş plaketini takdim etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Çin heyetinin İzmir programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER