Cizrede polis aracına silahlı saldırı iddiası

Cizrede polis aracına silahlı saldırı iddiası -Kaymakam Koca: İddialar asılsız. Trafik denetiminde polislerle motosiklet sahibi arasında yaşanan tartışmada polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı (Fotoğ


ŞIRNAK (A.A) - Cizre Kaymakamı Şenol Koca, ilçede polis aracına silahlı saldırıda bulunulduğu iddialarına ilişkin, İddialar asılsız. Trafik denetiminde polislerle motosiklet sahibi arasında yaşanan tartışmada polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı dedi.
     Kaymakam Koca, ilçede polis aracına saldırı sonucunda iki çocuğun silahla yaralandığı yönünde iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı.
     İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen Emniyet Müdürü Ercan İçlinin de katıldığı toplantıda konuşan Koca, Adliye Sarayı mevkisinde trafik polislerinin rutin uygulamaları sırasında bir motosiklete cezai işlem yaparken polis ile motosiklet sahibi arasında tartışma çıktığını söyledi.
     Koca, tartışmanın meydana geldiği yerin çocukların oyun oynadığı parka yakın olması nedeniyle bir anda kalabalığın toplandığını ifade ederek, şöyle dedi:
     Bunun üzerine toplanan kalabalık trafik polisine saldırdı. Polis de havaya 3 el ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Çıkan kargaşada Merve Udül koşarken düşerek koltuk altından, İbrahim Halil Duran ise kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralanıyor. Merve Udül kaldırıldığı hastanedeki ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. İbrahim Halil Duran ise şu anda müşahede altında. Bu olay ilçede polise saldırı olarak lanse edilince çocukları dışarıda olan aileler ve Cizreli vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. İddialar asılsız. Trafik denetiminde polislerle motosiklet sahibi arasında yaşanan tartışmada polis havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Konu ile alakalı idari soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili savcılığa da bilgi verildi. Kaymakamlık olarak gerek olayın öncesi ve sonrası için detaylı bir tahkikat başlattık.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Cizrede polis aracına silahlı saldırı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER