Çorum Belediyesi parklarda aydınlatma çalışması yapacak

Çorum Belediyesi parklarda aydınlatma çalışması yapacak


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kent merkezindeki tüm parklarda aydınlatma çalışması yapacaklarını bildirdi.
     Külcü, yaptığı açıklamada, kent merkezinde 20ye yakın park alanın bulunduğunu, bazı parklarda aydınlatma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
     Söz konusu parkların aydınlatma giderlerinin daha önce hazine tarafından karşılandığını dile getiren Külcü, Ancak iki yıldır bunların giderini belediye ödüyor. Projektör yerine daha tasarruflu olsun diye dekoratif ürünler kullanıyoruz. Geçen sene ciddi anlamda sıkıntı yaşadık. Şuan 15 parkın aydınlanması için ihale yapıldı. Parklarla ilgili genel olarak bir aydınlatma çalışması yapıyoruz dedi.
     Üniversite öğrencilerinin ulaşım sıkıntılarına da değinen Başkan Külcü, şunları kaydetti:
     Bir fakülteden aynı anda çıkan öğrencilerimiz, tam o saatte 10 tane otobüs olsun, herkes rahatça binebilsin istiyor. Bunu elbette talep edebilirler ancak, Çorumun pek çok bölgesinde ağırlıklı olarak kullanılan toplu taşıma araçları var. Sabah ve akşam saatleri hepsinin yoğun olduğu saat. Hal böyle olunca her bölgeye aynı saatte 10 otobüs gönderme imkanı yok. Ancak bu sorunların en aza indirilmesi ve taleplerin karşılanması için çalışmalarımız devam ediyor.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Belediyesi parklarda aydınlatma çalışması yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER