Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Diyarbakırda -Heyet, HAK-PAR Genel Başkanı Burkay ile görüştü -Burkay: "Akil İnsanlar Heyetinde benim de adım geçiyordu ama Kürt siyasetinde bir tarafım dedim. Yo


DİYARBAKIR (A.A) - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Akil İnsanlar Heyetinde benim de adım geçiyordu ama Kürt siyasetinde bir tarafım dedim. Yoksa onur duyulacak bir görev" dedi.
     Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Burkay ile partisinin il binasında bir araya geldi.
     Burkay, burada yaptığı açıklamada, akil insanların önemine dikkat çekerek, "Kürtçede buna Rusipe deniliyor. Türkçe anlamı ak sakallı, bilgedir. Akil İnsanlar Heyetinde benim de adım geçiyordu ama Kürt siyasetinde bir tarafım dedim. Yoksa onur duyulacak bir görev diye konuştu.
     Heyeti olumlu bulduğunu vurgulayan Burkay, sürecin başarılı bir şekilde işlemesi, silahların susması, barışçıl bir ortam için yapılacak her şeyin çok önemli olduğunu söyledi.
     "Bundan rahatsız olmak için hiçbir neden yok" diyen Burkay, halkının çıkarlarını düşünen herkesin buna destek olması gerektiğini belirtti.
     Heyet başkanı Ensaroğlu da kendilerine zaman ayırdığı için Burkaya teşekkür etti.
     Heyet daha sonra, Sur Belediyesine geçerek, Kırklar Meclisi üyeleri ile görüştü. Mecliste yer alan yazar Şehmus Diken, Kırklar Meclisinin hikayesini anlatarak, Sur Belediyesince oluşturulan meclisin 2 yıldır çalıştığını, içerisinde farklı etnik ve dini gruplara mensup insanların bulunduğunu söyledi.
     Görüşme, basına kapalı gerçekleşti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - İbrahim Yakut / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER