Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında


ANKARA (A.A) - Cumhuriyet Bayramı Şereflikoçhisarda Tuzgölü meydanında törenle kutlandı.
     Kutlamalar, Kaymakam Hasan Kürklünün makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı. Tuzgölü meydanında gerçekleşen etkinliklere öğrencilerin ve vatandaşların ilgisi yüksek oldu. Tuzgölü meydanında gerçekleşen kutlama programı Kaymakam Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Hüseyin Atikin vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşuna ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakam Hasan Kürklü birlik ve beraberlik mesajları vererek, şöyle konuştu:
     Devletimizin en büyük günü bugün, Cumhuriyetin iki önemli anlamı var; birincisi yurdun düşman işgalinden kurtulmasını diğeri ise demokratik bir yönetim biçiminin kabul edilmesidir. Cumhuriyet Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şeklidir. Cumhuriyetten sonra Türkiye hızla gelişmektedir, Cumhuriyetin 100. yıldönümünde 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesi hedefleniyor, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmamız gerekiyor, sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmalıyız.
     Kaymakam Hasan Kürklünün konuşmasının ardından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri ile kutlamalar devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet-in kazanımları şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okulların tören geçişlerinin ardından Garnizon Komutanlığında ki askerlerin tören geçişlerini yapmaları ile program sona erdi.
     Muhabir: Murathan Demirkan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER