Dartılı keşkek ve ıslama köfteye coğrafi

Dartılı keşkek ve ıslama köfteye coğrafi işaret -SATSOnun 4 yıl önce yaptığı başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, Adapazarı Dartılı Keşkek ve ıslama köfteye coğrafi işaret tescil belgesi verdi -SATSO Yönetim Kurulu


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) 4 yıl önce yaptığı başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, Adapazarı Dartılı Keşkek ve ıslama köfteye coğrafi işaret tescil belgesi verdi.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Sakaryaya coğrafi işaret kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını bildirdi.
     Marka Kent Sakarya çalışmalarına destek verdiklerini belirten Kösemusul, Adapazarı Dartılı Keşkekin ve ıslama köftenin Sakaryaya has ürünler haline geldiğini ifade etti.
     Kösemusul, şöyle devam etti:
     Bir bölgenin herhangi bir ürünü, örneğin halısı, meyvesi, taşı, madeni, tatlısı, çeşitli malzemelerle oluşan işlemelerinden ötürü diğer yörelerde üretilenlerden farklılık gösterebilmektedir. Bu ürünlerde o yörenin adının kullanılması, tüketiciler tarafından o ürünün belli bir kaliteye sahip olduğu şeklinde algılanıp, güvenilir bulunmaktadır. Koruma altına alınmış coğrafi orijin ve işaretler, ürünle ürünün yetiştirildiği özel bölgenin coğrafik, iklimsel, tarımsal özellikleri ve insan tecrübesiyle beraber diğer konuları arasında kuvvetli bir bağın oluşmasını sağlar.
     Ürünü orijinal yapan kalite ve özel karakteristikleri oluşturan bu bağdır. Bu bağlamda, ilimizle adeta özdeşleşmiş bulunan ürünlerin coğrafi işaretle işaretlenmesi ve koruma altına alınması, kültürel turizmimize ivme kazandıracak, yöresel ekonomik gelişmemize katkıda bulunacaktır.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dartılı keşkek ve ıslama köfteye coğrafi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER