Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Muğlada

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Muğlada -Gültekin Uysal: -Türkiyenin hür ve eşit vatandaşları olarak Cumhuriyetin altında bugüne kadar varlık iradesini, yaşama iradesini ortaya koymuş insanlarımızın meselelerini Avrupa başkentl


MUĞLA (A.A) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiyenin hür ve eşit vatandaşları olarak Cumhuriyetin altında bugüne kadar varlık iradesini, yaşama iradesini ortaya koymuş insanlarımızın meselelerini Avrupa başkentlerinden değil, Türkiyede milli iradenin tecelligahı olan meclis gündemi üzerinden tartışmayı, Türkiyenin birinci öncelikli meselesi olduğunu görüyoruz dedi.
     Uysal, Muğla Otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürdüğünü, bu varlığını ilelebet sürdürmesi için de var gücüyle çalıştıklarını söyledi. Türkiyenin öncelikle kendi meselelerini kendisi çözen bir ülke olarak yoluna devam etmesi gerektiğini ifade eden Uysal, buna karşın yapay bir karşıtlık üzerinden ilerleyen siyaset iklimi yaşandığını belirtti.
     Türkiyenin dönüştüğünü fakat normalleşemediğini savunan Uysal, ülkede demokratik bir müzakere sürecinin de işlemediğini öne sürdü. İktidar ve ana muhalefet partilerinin tartışmaları yüzünden Türkiyenin gerçek meselelerinin gündeme taşınamadığını ifade eden Uysal, şöyle konuştu:
     Türkiyenin hür ve eşit vatandaşları olarak Cumhuriyetin altında bugüne kadar varlık iradesini, yaşama iradesini ortaya koymuş insanlarımızın meselelerini Avrupa başkentlerinden değil, Türkiyede milli iradenin tecelligahı olan Meclis gündemi üzerinden tartışmayı, Türkiyenin birinci öncelikli meselesi olduğunu görüyoruz. Bu maksatla yerelde genelde bulduğumuz her platformda Türkiyenin bu potansiyelini açığa çıkarmak adına, meselelerini en az maliyetle çözmek adına demokratik duruşumuzu, demokratik tavır alma varlığımızı bu süreç içerisinde belirliyoruz.
    
     -Süleyman Soylunun AK Partiye katılması-
    
     Gültekin Uysal, eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylunun AK Partiye geçişini nasıl değerlendirmesini sorması üzerine de şunları söyledi:
     Türkiyede bırakınız genel başkanları, vatandaşın bile siyasi parti çizgisini değiştirirken farklı değerlendirmeler, farklı gerekçeler, farklı sorgulamalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Soylu bizim için bir siyasi mesele olmaktan öte bir adli meseledir. Görev yaptığı dönem içindeki tasarruflarından dolayı bizden önceki yönetim tarafından mahkemeye verilmiş ve birinci derecede mahkemede ceza almış. Şu anda Yargıtay aşamasında beklemektedir. Siyaseti iktidar partisinin mücadelesi içinde bir ara eleman vazifesi olarak gören ve o vazifeyi görmenin telaşı içinde olanlara diyecek bir şeyimiz yoktur. Allah selamet versin demekten öte bir şey söyleyemeyiz. Türkiyede bu tür parti değiştirmelerin seçilen ve seçen arasındaki en temel unsuru, güven unsurunu zedelediğinin bilinci içinde milletimizin ne aklında, ne vicdanında kabul göreceği tahmininde değilim. O açıdan milletimiz ve parti tabanımız da gerekli değerlendirmeleri yaparlar.
     Uysal, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Mehmet Kocadonun Bodrum Belediye Başkanlığı görevine iade edilmesiyle ilgili olarak da, DP Bodrum Teşkilatı ve Başkan Kocadonun önemli bir sınav verdiklerini söyledi. Türkiyede muhalefet partilerin siyaset yapmanın bedelini belediye başkanlarımız da ödemektedir diyen Uysal, Kocadonun görevine iade edilmiş olmasını önemsediklerini vurguladı
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal Muğlada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER