Denizlide iş ve meslek danışmanlarına işaret

Denizlide iş ve meslek danışmanlarına işaret dili eğitimi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Çalışma ve İş Kurumu, iş arayan işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurulması için iş ve meslek danışmanlarına işaret dili eğitim programı başlattı.
     Denizli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Denizli İşitme Engelliler Derneği arasında imzalanan protokolle 37 danışmana işaret dili eğitimi verilecek.
     Denizli İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, 2011 yılında 905 engelli vatandaşa hizmet verirken bu yıl Kasım ayı sonu itibarıyla bu rakamın bin 136ya çıktığını, işe yerleştirilen engelli sayısının da 896dan bin 136ya yükseldiğini belirtti.
     Bu yıl 130 işitme engelli vatandaşın kurumdan hizmet aldığına dikkat çeken Giresun, İŞKURa başvuran kişilerin ilk olarak iş ve meslek danışmanları ile muhatap olduğunu, çalışanların işitme engelli kişilerle iletişim kurması gerektiğinden hareketle eğitime karar verdiklerini kaydetti.
     Denizli İşitme Engelliler Derneği işaret dili eğitmeni ve tercümanı Kudret Çelebioğlu tarafından ilk etapta iş ve meslek danışmanlarına verilecek eğitim sonunda başarılı olanların Denizli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce sertifikalandırılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizlide iş ve meslek danışmanlarına işaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER