Denizli Doğa ve Çevre Vakfının atık

Denizli Doğa ve Çevre Vakfının atık projesi -Vakfın ülke genelinde yürüttüğü kampanya kapsamında 1 milyon 560 bin adet atık pil, 40 ton da elektronik atık topladığı belirtildi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Doğa ve Çevre Vakfının (DOÇEV) Doğanın Pili Bitmesin sloganıyla ülke genelinde başlattığı projeyle 1 milyon 560 bin adet atık pil ve 40 ton elektronik atık topladığı belirtildi.
     DOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, vakfın hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında 1996 yılında kurulan vakfın ağaçlandırma, atıkların değerlendirilmesi, çevre eğitimleri ve çevre projelerinin geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.
     Sosyal medya aracılıyla etkinlikler düzenleyerek atık pilin zararlarını anlattıklarını belirten Abalıoğlu, Türkiye genelinde başlattıkları Doğanın Pili Bitmesin isimli projeye en çok ilgiyi Doğu illerindeki öğrencilerin gösterdiğini söyledi.
     Abalıoğlu, 13 yılda 26 bin ton yani 1 milyon 560 bin adet atık pil topladıklarını, Türkiye genelinden gönderilen atık pillerin kargo ücretlerini de vakfın karşıladığını söyledi.
     Atık pillerin doğaya atılmasıyla içerdiği ağır metallerin çevre kirliliğini oluşturduğuna dikkat çeken Abalıoğlu, Çalışmalarımızı yaygınlaştırarak sürdürüyoruz. Atık pilleri bertaraf edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Türkiye Atık Pil Toplama Derneğine (TAP) gönderiyoruz. Piller orada bertaraf ediliyor dedi.
     Abalıoğlu, günümüzde elektronik ile beyaz eşyada da atık sorununun büyüdüğüne dikkat çekerek düzenledikleri kampanyalarla 6 yılda yaklaşık 40 bin ton elektronik atık topladıklarını, bu atıkların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye kazandırdıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Denizli Doğa ve Çevre Vakfının atık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER