Deprem eğitimine Gemlikte büyük ilgi

Deprem eğitimine Gemlikte büyük ilgi


BURSA (A.A) - Gemlikte Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK), Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG) tarafından organize edilen deprem bilincine yönelik simülasyonlu gösterim ve eğitim semineri büyük ilgi gördü.
     Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş ve MAG Gemlik Temsilcisi Yusuf Yumru tarafından verilen eğitimde, deprem sırasında yapılması gerekenler, depremle yaşama biçimleri, deprem sonrası yapılması gereken uygulamalar ve binaların sigorta işlemleri gibi konularda vatandaşlara bilgiler verildi. Simülasyon gösterimli tır aracında da vatandaşlara 40 saniye süren 7 şiddetindeki deprem gerçeği yaşatıldı.
     38 günlük festival yolculuğu kapsamında Çanakkalenin ardından Gemlike gelen ekipler iskele meydanı festival alanında vatandaşları ağırladılar. Orhangazi ilçesine de gidecek olan deprem bilinçlendirme ekipleri, daha sonra İzmir, Akçay, Edremit ve Ayvalık gibi Ege il ve ilçelerini gezecekler. Ekiplerin turu Eylül ayında Malkara ve İstanbul Bakırköy seminerleri ile son bulacak.
     Bugüne kadar 300 bin kişiye birebir eğitim veren ekipler, hedeflerinin 1 milyon insana birebir de ulaşmak olduğunu açıkladılar. DASK konusunda bilgi veren Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, birinci derecede deprem bölgesinde olan 100 metre karelik bir dairenin yıllık sigortasının 150 lira olduğunu ve olası depremde bu daire zarar görürse, geri dönüşümünün devletten 64 bin lira olduğunu açıkladı. DASK web sitesinde bu konuda hesap makinesi olduğunu vurgulayan Güneş, deprem sırasında yapılması gerekenleri de simülasyonlu gösterimle anlattı.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Deprem eğitimine Gemlikte büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER