Diyanet İşleri Aile ve Dini Rehberlikler

Diyanet İşleri Aile ve Dini Rehberlikler Daire Başkanı Doç. Dr. Martı: "Hz. Peygamber de eş olmanın tamamlayıcı, bütünleyici ve destekleyici yönünü ön plana çıkarır"


SAKARYA (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlikler Daire Başkanı Doç. Dr. Huriye Martı, Hz. Peygamberin eş olmanın tamamlayıcı, bütünleyici ve destekleyici yönünü ön plana çıkardığını ifade etti.
     Sakarya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Alternatif Yaşam Derneğinin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği "Peygamber ve Kadın: Var Olmanın Onuru" konferansına katılan Martı, Hz. Muhammedin sözleriyle kadın konusuna değindi.
     Martı, Diyanet İşleri Başkanlığının kutlu doğum haftasında belirlediği temanın, "İnsan onuru" olduğunu belirterek, Allahın insanı kainatın en değerli varlığı olarak yarattığını ve tüm insanların fıtrat olarak da bu onura sahip olduğunu söyledi.
     "Allah resulünün hayatında insan onuru, insanlarla münasebetinde son derece önemli bir yere sahiptir" diyen Martı, şunları söyledi:
     "Allah Kuranda, Onlar size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz, buyurarak kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktadır Hz. Peygamber de eş olmanın tamamlayıcı, bütünleyici ve destekleyici yönünü ön plana çıkarır. Aslında bu Hz. Peygamberin eş konusunda en güçlü vurgusudur. İki eşin birbirine indirgenemeyen ama birbirinden ayrı da düşmeyen birer varlık dünyasına sahip olduğunu kabul eden bir yaklaşımla Kadınlar, erkeklerle birlikte bir bütünü tamamlayan diğer yarıdır buyurur. İnsan olma ortak paydasında eşleri bütünlüğe taşıyan bir yaklaşımdır bu. Yine Peygamberimizin Dikkat edin sizin hanımlarınız üzerinde hakkınız olduğu gibi hanımlarınızın da sizin üzerinde hakkı vardır buyurması her iki eşe birbirini hatırlatması bakımından dikkat çekicidir."
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Aile ve Dini Rehberlikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER