Diyarbakırda Karpuzstar Deng

Diyarbakırda Karpuzstar Deng-Ses Yarışması -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 21-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali kapsamında ses yarışması ön elemeleri yapıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenecek Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali kapsamındaki ses yarışması için ön eleme yapıldı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle uluslararası alana taşınan festival kapsamında düzenlenen Karpuzstar Deng-Ses Yarışması için ön elemeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya yaptığı açıklamada, bu yıl gerçekleştirilecek Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivalinin Diyarbakırın kültürüne büyük katkı sağlayacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Karpuzu Diyarbakırın olduğu kadar ülkenin de en önemli değeri ve sembolü haline getirmeye kararlı olduklarını ifade eden Koçkaya, domatesin dahi uluslararası festivalle taçlandırıldığı dünyada Diyarbakır karpuzunun bu tanıtımı fazlasıyla hak ettiğini düşündüklerini belirtti.
     Koçkaya, etkinlikler kapsamında yer alan ses yarışması için bölgeden gelen başvurular doğrultusunda yapılacak ön elemelerin ardından 21 Eylül Cuma günü yapılacak final ile karpuz ses starının belirleneceğini söyledi.
     Bölgeden 38 başvurunun yapıldığı yarışmanın ön elemeleri için Diyarbakıra gelen adaylar Türkçe ve Kürtçe seslendirdikleri şarkılarla yeteneklerini sergilediler.
     Ön elemede belirlenen 8 aday, 21 Eylülde karpuz ses starı olmak için yarışacak. Yarışma sonunda karpuz ses starı seçilen yarışmacı 3 bin, ikinci olan 2 bin, 3. ise bin lira para ödülü alacak.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz-Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Karpuzstar Deng Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER