DKİBden gıda imalatçısı firmalar için proje

DKİBden gıda imalatçısı firmalar için proje -Trabzonda gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi hazırlandı


TRABZON (A.A) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Genel Sekreterliğince Trabzonda gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi hazırlandı.
     DKİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 15 gıda imalatçısı firmanın yer aldığı proje kapsamında, firmaların ihracata hazır hale getirilmesi, ihracata odaklanması, uluslararası pazarlara açılması, var olan pazarlarının geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile firmaların uluslararası piyasalardaki rakipleri ölçeğinde rekabet imkanlarının artırılması amaçlanıyor.
     DKİB Genel Sekreterliğince Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda yürütülecek UR-GE projesi kapsamında, firmaların öncelikle eğitim ihtiyaçlarının tespit edilerek bu kapsamda firmalara, dış ticaret mevzuatı ve uygulamaları, uluslararası pazarlama, inovasyon ve kümeleme, finansman, tedarik zinciri ve lojistik yönetimi gibi üretim ve pazarlama faaliyetlerinin bütününü kapsayan alanlarda eğitimler verilecek.
     Açıklamaya göre, DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzonun, Türkiyenin 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan illeri arasında olması ve bölgenin coğrafi olarak bazı pazarlara yakınlık avantajı bulunması nedeniyle çok önemli ihracat potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.
     Gıda ürünlerinde ağırlıklı ihracat profiline sahip Trabzonun proje sayesinde işlenmiş gıda ürünleri ihracatının daha üst noktalara taşınacağını belirten Gürdoğan, şu görüşleri dile getirdi:
     Proje, Türkiyenin 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat stratejisi hedefi doğrultusunda bölge ihracatının 10 milyar dolar seviyesine yükseltilmesine büyük katkı yapacaktır. Trabzonda gıda sektöründe faaliyet gösteren çok önemli firmalar bulunuyor ve bu firmalar tarafından üretilen ürünler, uluslararası piyasalarda talep görecek özellikte. Dünya piyasalarında her geçen gün artan gıda talebi önümüzdeki yıllarda katlanarak artacak. Bundan dolayı gelişen bu talep karşısında bölgemiz firmalarının dünya gıda piyasasından daha fazla pay almaları gerekir.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber DKİBden gıda imalatçısı firmalar için proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER