Donan gölün üzerinde ralli yaptı

Donan gölün üzerinde ralli yaptı -Ardahanda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tosunoğlu yüzeyi buz tutan Çıldır Gölünün üzerinde aracıyla ralli yaptı -TSO Başkanı Tosunoğlu: Amacımız Çıldır Gölünün bu farklılığına dikkat çekme


ARDAHAN (A.A) - Günay Nuh - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, yüzeyi buz tutan Çıldır Gölünün üzerinde aracıyla ralli yaptı.
     Başkan Tosunoğlu, yüzeydeki buz kalınlığı yarım metreyi aşan gölün üzerine aracıyla çıktı. Otomobili ile ralli yapan Tosunoğlu, bölgenin tanıtılmasına yönelik bir süre donan gölde gezindi. Karın fazla olmasından dolayı göle çıkan bazı araç sahipleri de zor anlar yaşadı.
     Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölünün sadece Türkiyede değil, dünyadaki ender göllerden olduğunu belirtti.
     Otomobiliyle gölde ralli yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Tosunoğlu, amaçlarının Çıldır Gölü başta olmak üzere her yönüyle bölgeye dikkat çekmek olduğunu söyledi. Tosunoğlu, şunları kaydetti:
     Buz kalınlığı göl de yer yer yarım metreyi buluyor. Bu doğa olayı çok yerde olmaz. Şu an aracımızla gölün ortalarındayız. Tam bir macera yaşıyoruz. Bunun hastası olanlar var. Bu tabii ki anlatılmaz, yaşanır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da buz kalınlığını test ederek çıktım. Önceki çıkışlarımda olduğu gibi yine gölün güzelliğini göstermek için bunu yapıyorum. Amacımız Çıldır Gölünün bu farklılığına dikkat çekmek. Aracımızla gayette güzel ve hoş bir ralli yaptık.
    
     -12 ay boyunca değerlendirilebilecek bir göl-
    
     Çıldır Gölünün hem yaz hem de kış aylarında turizm için çok önemli bir potansiyel olduğunu, bunu yeterli düzeyde değerlendiremediklerini vurgulayan Tosunoğlu, şöyle devam etti:
     İşte bu nedenle dikkat çekmek için bu gösteriyi burada yapıyoruz. 12 ay boyunca değerlendirilebilecek bir göl olduğunu söylüyoruz. Burası buz pisti, buz hokeyi, yelken gibi çeşitli su sporları yapılabilir bir göldür. Teşvikte il olarak 6ıncı bölgedeyiz. Gelin böyle bir fırsatı Çıldır Gölü için değerlendirin diyoruz. Burada iş adamlarına, yatırımcıya çağrıda bulunuyorum, yatırıma davet ediyorum.
     Ralli yapmanın zevkli olduğunu anlatan Tosunoğlu, bunun bir kültür olduğunu, dolayısıyla bu kültürün de değerlendirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.
     Tosunoğlu, göl üzerinde arabayla çıkmanın korkulacak bir durum olmadığını, araçla korkanların ise atlı kızak keyfini yaşayabileceklerini ifade etti. Tosunoğlu, Çıldır Gölünün sarı balığıyla da ünlü olduğunu söyledi.
    
     -Buz kalınlığına göre göl üzerinde arabamı sürerim-
    
     Gölde aracını süren Ethem Kılıç adlı vatandaş ise her yıl deneme sürüşleri yaptığını belirterek, Gölün üzerine şu an araçla rahatlıklı çıkılabiliyor. Ancak buzun üzerine kar fazla yağdı bu durum araçları biraz zorluyor. Her şeye rağmen güzel ve zevkli. Uçsuz bucaksız bir buz üzerinde, düz bir alan üzerinde araba sürüyorsunuz. Tadına doyulmuyor dedi.
     Kılıç, buzun kalınlığını ölçtükten gölün üzerinde aracını kullandığını da kaydetti.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Donan gölün üzerinde ralli yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER