Dünya Dostluk ve Barış Rallisi

Dünya Dostluk ve Barış Rallisi -Yirmi ülkeden 650 rallici, 230 araçla geldikleri Nevşehirin Avanos ilçesinde kamp kurdu (Fotoğraflı - Görüntülü)


NEVŞEHİR (A.A) - Dostluk ve Barış Rallisi sporcuları, Kapadokya bölgesine geldi.
     Yirmi ülkeden 117 takımda yer alan 650 rallici, 230 araçla geldikleri Nevşehirin Avanos ilçesinde kamp kurdu.
     Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığının projesi olan yarışmanın, Türkiyede 5 yıldır yapıldığını belirtti.
     Bakan Egemen Bağışın da rallinin bazı etaplarında kendisinin yardımcı pilotu olarak yarıştığını ifade eden Serin, "Bu yıl ilk defa Türkiyenin Berlin Büyükelçiliği bir takım oluşturdu. Takımın kaptanlığını da Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel yapıyor. Sunel, Almanyadan Orduya kadar 8 gün boyunca yarışmaya devam etti. Ayrıca bu yıl Türkiyeden ilk defa 8 kişilik bir Türk takımı yarışmada yer aldı" diye konuştu.
    
     -Filistinli çocuklara oyuncak araba-
    
     Kapadokyaya 12 saatlik yolculuğun ardından ulaştıklarını belirten Serin, Doğubeyazıt, İshakpaşa Sarayı, Ağrı, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ödevlerinin ardından bugün de Kapadokyaya geldik. Şu an yavaş yavaş Avanosta toplanmaya başladık. Yaklaşık 280 araçla çıktığımız yolda 230 araca düştük. 50 araç bazı sebeplerden dolayı yarış dışı kaldı dedi.
     Serin, Kapadokyadaki belirli görevleri yerine getirdikten sonra İskenderuna gideceklerini söyleyerek, şöyle devam etti:
     "Burada 1 gece kaldıktan sonra 12 Mayısta Hayfada olacağız. İsrailin ardından Filistine geçip Ürdünde yarışı sona erdireceğiz. Her yarış arabasının üzerinde oyuncak arabalar var. Bunları Filistinli çocuklara ulaştıracağız. Ayrıca, kullandığımız yarış arabalarını da Filistinli mültecilere bağışlayacağız.
    
     Muhabir: Murat Asil / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER