Dünyanın en iyi mutfak tarihi; Selçuklu

Dünyanın en iyi mutfak tarihi; Selçuklu Mutfağı -Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı ödülüne layık görülen Akkor, kitabının tanıtımı için Beyşehire geldi


KONYA (A.A) - Yemek kitapları Nobeli olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards tarafından Selçuklu Mutfağı eseriyle Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı ödülüne layık görülen Muhammed Ömür Akkor, kitabının tanıtımı için Beyşehire geldi.
     Akkor, bir konukevinde düzenlenen söyleşide, kitabının dünyada yankı bulmasını Selçuklular üzerine yazılmış ilk sosyal eser olmasından kaynaklandığını söyledi.
     Eserini uzun süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkardığını ifade eden Akkor, Türkiyenin 71 iline gittiğini, çalışmalar kapsamında Selçuklu eserlerinin olduğu yerlere de ziyarette bulunduğunu belirtti.
     Bu bir yemek kitabı değil diyen Akkor, Selçuklular üzerine yazılmış ilk sosyal eserdir diyebiliriz. Çünkü biz Selçuklu eserlerini araştırırken, 4 yıl kadar sürdü bu süreç. Son 2 yılı çok daha farklı bir konsantre şeklinde geçti. Selçuklular sosyal hiçbir şeyi yazmamışlar. Kardeş kavgaları,taht kavgaları gibi etkenler her şeyi yıkıp götürmüş diye konuştu.
     Akkor, Kubadabad tabağını beğenmesinden dolayı kitabın kapağı olarak seçtiğini anlattı.
     Kubadabad kazılarını yaklaşık 7-8 yıldır takip ettiğini dile getiren Akkor, Kazının tabaklarını biriktiriyordum ve sürekli aklımda bu kazının tabakları, hatta kitabın kapağında duran orijinal Kubadabad Tabağı... Aslında hepsi öyle ama neredeyse kitabı o tabağa yazdım ifadelerini kullandı.
     Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk ise Dünyanın en iyi nitelemesinin önemli olduğunu ve ödülün Akkora layık görülmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
     Katılımcılar tarafından çeşitli hediyeler verilen Akkor, daha sonra kitaplarını imzaladı.
     Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Dünyanın en iyi mutfak tarihi; Selçuklu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER