Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli

Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli -Derya Sertin kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine hamileliği sonlandırıldı


ANTALYA (A.A) - Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sertin hamileliği sonlandırıldı.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, rahmi olmadığı için hamile kalamayan ve rahim nakli yapılan Derya Sertin hamilelik süreciyle ilgili bilgi verildi.
     Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
     "Dünyanın kadavradan rahim nakli yapılan ilk hastası Derya Sertin 8inci hafta sonundaki kontrolünde embriyo kalp atışlarının izlenmemesi üzerine gebeliği sonlandırılmıştır. Hastanın genel durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Uygun şartlarda hazırlıkları tamamlandığında tüp bebek tedavisine devam edilecektir."
     Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Serte, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkanın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
     Serte 2 Nisanda embriyo transferi yapılmış ve 12 Nisanda da gebelik sonuçlarının olumlu olduğu yönünde açıklama yapılmıştı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER