Edirnede sınır kapılarında tır kuyruğu

Edirnede sınır kapılarında tır kuyruğu -Bulgaristan tır şoförlerinin 36 saat süren boykotu nedeniyle Türk sınır kapılarında oluşan tır kuyrukları devam ediyor -Kapıkule Sınır Kapısında 250, İpsala Sınır Kapısında 400 tır yurt dışına


EDİRNE (A.A) - Bulgaristan tır şoförlerinin 36 saat süren boykotu nedeniyle Türk sınır kapılarında oluşan tır kuyrukları devam ediyor.
     Bulgaristan tır şoförlerinin 16 Mayıs Perşembe günü Kaptan Andreevo ve Lesova sınır kapılarını geçişe kapatması sonucu Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarından tır giriş-çıkışı sağlanamamış Türk ve Bulgar taraflarında kilometrelerce tır kuyrukları oluşmuştu.
     Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında tır kuyruklarının önüne geçilmesi için pek çok tır şoförü de İpsala Sınır Kapısına yönlendirilmişti.
     Bulgaristanlı tır şoförlerinin 36 saat süren boykotunun 17 Mayıs Cuma günü sona ermesi sonucu, sınır kapılarından tır geçişleri başlamıştı.
     Boykot süresince olan yığılmalar ve Bulgaristan tarafının günlük ortalama 450 tır alımı yapması nedeniyle Bulgaristana açılan Kapıkule Sınır Kapısında tır kuyruğu devam ediyor.
     Kapıkule Sınır Kapısında yaklaşık 250 tır sürücüsü yurt dışına çıkış için bekliyor. Oluşan 4 kilometrelik tır kuyruğuna, ihracat için sınır kapısına gelen tırlar da ekleniyor.
     Bu arada, boykot sırasında yurt dışına çıkış için İpsala Sınır Kapısına yönlendirilen tırlar da yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - İsmail Aliş / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Edirnede sınır kapılarında tır kuyruğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER