Edirnedeki tarihi eserlerde temizlik çalışmaları

Edirnedeki tarihi eserlerde temizlik çalışmaları


EDİRNE (A.A) - Edirnedeki tarihi eserler, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen işçiler tarafından temizleniyor.
     Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumunca (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen 25 işçinin, Edirnedeki tarihi eserlerin temizlenmesi ve kazı çalışmalarında görev aldığını söyledi.
     Yapılan çalışmalarla tarihi eserlerin yabani otlar ve topraktan temizlenerek gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Karakaya, şunları kaydetti:
     Çalışmalar kapsamında ilk olarak Feyzullah Paşa Türbesinin kazısı yapıldı. Ardından Muradiye Camisi girişinde yer alan Sultan Selim Çeşmesi, Haznedar Sinan Ağa Mescidi Haziresi, Üç Şerefeli Cami Haziresi, günümüzde sadece minareleri ayakta kalan Çokalca Camisi ve Büyük Zincirlikuyu Camisinin alanları, Zehrimar Mescidi alanı, Saatli Medrese, Balkan Şehitliği, Hatip Çeşmesi, Beylerbeyi Haziresi, Bademlik Mezarlığı ve Edirne Kalesine ait izlerin bulunduğu alanların temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı. İki ay daha sürdürmeyi planladığımız çalışmalara Şeyh Süca Camisinin alanı ve tarihi çeşmelerin temizlikleriyle devam etmeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı/Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirnedeki tarihi eserlerde temizlik çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER