Efes Antik Kentinde tahribatı önleme çalışması

Efes Antik Kentinde tahribatı önleme çalışması -İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Ediz: -Efese kuracağımız yürüyüş güzergahıyla ziyaretçiler daha rahat hareket edecek, tarihi doku korunacak


İZMİR (A.A) - Mustafa Yıldırım - İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Efes Antik Kentinde yürüyüş güzergahı oluşturulacağını belirtti.
     AA muhabirine açıklama yapan Ediz, Efes Antik Kentinin yıllık 3 milyon civarında ziyaretçi aldığını, yoğun insan sirkülasyonunun tarihi dokuda tahribata neden olduğunu ifade etti.
     Bu tahribatın önlenmesi, antik kentin rahat gezilebilmesi adına çalışma başlattıklarını bildiren Ediz, Antik kentin üst kapısından alt kapısına kadar ahşap kalaslar döşeyerek, yürüyüş güzergahı oluşturacağız. Gelen turistler bu şekilde rahat hareket ederken tarihi dokuyu da korumuş olacağız dedi.
     Ediz, güzergahın proje çalışmalarının bittiğini, ihalesinin yapıldığını belirterek, malzeme temininin ardından çalışmalara başlanacağını ve 2013 yılında hizmete sokmayı hedeflediklerini bildirdi.
     Efes Antik Kenti ile birlikte en fazla ziyaret edilen ören yerlerinden olan Bergamadaki Akropolde de benzeri bir güzergah çalışmasının tamamlandığını dile getiren Ediz, zamanla diğer ören yerleri için de çalışma yapılacağını belirtti.
    
     -Yeni ören yerleri-
    
     İzmirde Efes ve Bergama dışındaki ören yerlerinin de ziyarete hazır hale getirilebilmesi için çalışma başlattıklarını da anlatan Ediz, Tepekule, Teos, Metropolis, Klaros ve Klazomenainin de ören yeri statüsüne kavuşacağını bildirdi.
     Ediz, Kruvaziyerle Kuşadası ve İzmir limanlarına gelen turistlere yeni alternatifler sunacağız. İzmirin tarih turizmi konusunda zengin bir destinasyona sahip olduğunu göstermek istiyoruz dedi.
     Ediz, Efes Antik Kentini yılın 11 ayında 1 milyon 837 bin 969 kişinin ziyaret ettiğini, Bergama Akropolünü 262 bin 74 kişinin ziyaret ettiğini, İzmirdeki müze ve ören yerlerini ise toplamda 3 milyon 164 bin 99 kişinin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Efes Antik Kentinde tahribatı önleme çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER