Egenin yaylaları da vatandaşın gözdesi

Egenin yaylaları da vatandaşın gözdesi -Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Öztürk: Bayramlarda yaylanın nüfusu 3 katına çıkıyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli Serinhisara bağlı Yatağan beldesindeki Kefe Yaylası, şehrin kalabalığından uzaklaşıp sakin bir bayram geçirmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğruyor.
     Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Nihat Öztürk, AA muhabirine, belde merkezine 5 kilometre mesafedeki Kefe Yaylasının, kızılçam, karaçam ve ardıç ağaçlarıyla örtülü olduğunu ve son 4 yıldır yaylada sağlanan imkanlarla ramazanı serin bir ortamda geçirmek isteyenlerin tercihi haline geldiğini ifade etti.
     Bin 100 metre yüksekliğindeki yaylanın ramazan sonrası bayram döneminde de ayrı bir cazibe merkezi haline geldiğini dile getiren Öztürk, şunları söyledi:
     Bayramlarda yaylanın nüfusu 3 katına çıkıyor. Yayla sahip olduğu doğal ortamından dolayı insanlar arasındaki birlik ve beraberliği artırıyor. Burası gelen ziyaretçiler için zamanla vazgeçemeyecekleri bir mekan haline geliyor. Yaylada elektrik, içme suyu, banyo tuvalet gibi altyapıların yanı sıra ibadet için mescit, günlük ihtiyaçlar için market, fırın, lokanta, futbol, voleybol, basketbol sahası var. Burası sahip olduğu tüm güzelliklerle gelenlerin ihtiyacını karşılayabilecek bir cennet havasında. Sıcaktan gürültüden uzaklaşıp sakin doğal bir ortamda insanların dinlenebileceği bir yer.
     Ramazanı yaylada geçiren vatandaşlardan Ümmü Turan, 7 yıldır her yaz gelip burada kaldığını, 3 senedir de Ramazan Bayramını yaylada geçirdiğini belirterek, çocuklarının da bayram ziyareti için buraya geldiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Egenin yaylaları da vatandaşın gözdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER