Ege Üniversitesi Rektörü Yılmaz hakkında suç

Ege Üniversitesi Rektörü Yılmaz hakkında suç duyurusu -Üniversite Konseyleri Derneği üyeleri, başörtülü öğrencilerin derse alınabilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği yasayı uygulamaları için öğretim üyelerine yazı gönderdiği


İZMİR (A.A) - Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) üyeleri, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında, başörtülü öğrencilerin derslere girmesini sağlamak amacıyla, Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği yasanın uygulanması için öğretim üyelerine yazı gönderdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
     ÜKD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İzge Günal, İzmir Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekerek fişlediği iddiasıyla hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılan Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlünün görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, üniversitelerde soruşturma furyası başlatıldığını savundu.
     Akdeniz Üniversitesinde de Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır hakkında sınava başörtüsüyle ile giren bir öğrenciyi uyardığı için soruşturma açıldığını söyleyen Günal, şöyle devam etti:
     Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen çeşitli üniversitelerden 100ün üzerinde öğretim üyesi, farklı gerekçelerle soruşturmaya uğradı. Öğrenciler hocalarını şikayet ediyor, dekanlık ve rektörlük ilgili hocayla hiç muhatap olmadan durumu YÖKe bildiriyor.
     Anayasa Mahkemesince iptal edilen 5735 sayılı Anayasanın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasada yer alan yasada açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın sınırları yasayla belirlenir fıkrasının öğretim üyelerince uygulanması amacıyla Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, öğretim üyelerine yazı gönderiyor. Yasayı geçerliymiş gibi öğretim üyelerine duyuruyor. Bu durumu savcılığa şikayet ettik, suç duyurusunda bulunduk.
     Açıklama sırasında Prof. İzge Günalın yanında yer alan Prof. Dr. Pekünlü ise soruşturma ve davalarının sürdüğünü belirterek açıklama yapmadı.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Ege Üniversitesi Rektörü Yılmaz hakkında suç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER