Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Hastane Randevu Merkezi sistemi hayata geçti


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen Hastane Randevu Merkezi sistemi hizmete girdi.
     Elazığ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Tarkan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimi ve hastanelerin daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi için ülke genelinde hayata geçirilen Hastane Randevu Merkezi sisteminin Elazığda da hizmete girdiğini belirtti.
     Özdemir, vatandaşların ALO 182 hattını arayarak veya http://hastanerandevu.gov.tr, mhrs.gov.tr, alo182.gov.tr internet adresleri üzerinden, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden muayene randevusu alabileceklerini kaydetti.
     Bu kapsamda vatandaşların, alacakları randevu ile kendilerinin belirlediği gün ve saatte istedikleri hekime muayene olabileceklerini ve böylelikle kayıt ve muayene sırası beklemekten kurtulacaklarını belirten Özdemir, alınan randevular için hastanede sigorta ve kayıt işlemleri yapılacağından vatandaşların randevu saatinden 25-30 dakika kadar önceden hastanede bulunmaları gerektiğini bildirdi.
    
     -Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına hizmet içi eğitim-
    
     Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü çalışanlarına hizmet içi eğitim verdi.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abdulmecit Yaşa, yaptığı yazılı açıklamada, Su Ürünleri Av Yasağı, Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS) uygulamaları ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği konularında hizmet içi eğitim programı düzenlediklerini belirtti.
     Yaşa, hizmet içi eğitim ile kent sınırları içerisinde yar alan Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan, Kalecik baraj gölleri ile Sivrice Hazar Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda belirtilen konularda 2013 yılında uygulamalarda karşılaşılan sorunlar hakkında, ilçe müdürlüklerinde görev yapan ilgili teknik personelin bilgilendirildiğini aktardı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER