Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları

Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları -Aralarında Belediye Başkanı Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Belediyesindeki ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla ilgili, aralarında Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, birim müdürleri ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Hakan Bulut, Musa Aktı, Fikret Eskin ve Hamza Uslu ile avukatları katıldı.
     Duruşmada, davaya konu olan denetim raporunu hazırlayan komisyon üyelerinden belediye meclis üyesi inşaat mühendisi Ender Eser dinlendi.
     Eser, raporun hazırlanmasına karar verilmesi ile hazırlanması arasında 3 ay olduğunu, raporu denetim komisyonu başkanı Murat Ünalın yazdığını, kendisine incelemesi için verildiğinde hızlı bir şekilde 10 dakika okuma imkanı olduğunu söyledi.
     Hakimin Hızlı okuma kursuna mı gittin- sorusuna Hayır cevabı veren Eser, Raporda dikkat etmem gereken yerleri okudum. Ben, Ünala Raporda konu edilen kişileri Belediye Başkanı Selmanoğlu huzurunda bir kez daha dinleyelim. Belki atladığımız yanlış bir şey vardır dedim. Ünal, Ben kimseye danışarak yazmam dedi. Tam kanaatim ve emin olmadığım için imzalamadım diye konuştu.
     Diğer tanıklar belediye meclis üyeleri Mehmet Selami Yaşa ve İbrahim Çelikin dinlenmesinin ardından görüşleri sorulan katılımcı avukatlar, cumhuriyet savcısının mütalaasını sunmasını istedi.
     Cumhuriyet savcısı, mütalaadan önce bilirkişi atanmasını talep ederken, avukatlar davanın uzayacağını ve geçen sürede farklı kurumlar tarafından yapılan incelemelerde iddia edilen suçların oluşmadığı yönünde karar verildiğini belirterek, bilirkişi talebinin ret edilmesini istedi.
     Bilirkişi tayin edilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ Belediyesindeki usulsüzlük iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER