Emniyet kemeri uygulamasına milletvekilinin aracı da

Emniyet kemeri uygulamasına milletvekilinin aracı da takıldı -Artvinde, emniyet kemeri uygulamasında, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışlanın içinde bulunduğu aracın sürücüsüne de trafik cezası kesildi


ARTVİN (A.A) - Artvinde gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulamasında polis memurları vatandaşları önce uyardı, ardından ceza yazdı.
     Artvin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İnönü Caddesinde emniyet kemeri uygulaması yaptı. Bir saat süren uygulamada ekipler ikiye ayrıldı. İlk ekip Bibak Kavşağında durdurdukları araçlarda sürücü ve yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. İkinci ekip ise aynı araçları yaklaşık 400 metre sonra yeniden durdurdu. İlk uyarıda emniyet kemerini takan çok sayıda sürücünün, kısa süre sonra kemeri çıkarttığı belirlendi. Uyarı yerini geçtikten sonra emniyet kemerlerini çıkartan sürücülere 77şer lira cezası kesildi.
     Uygulama sırasında AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ile danışmanı Mustafa Yeşilyurtun içinde bulunduğu araç da durduruldu. Sürücü Yeşilyurt ve ön koltukta oturan Kışlanın emniyet kemeri takmadığını gören polis ekipleri, Yeşilyurta 77 lira ceza uyguladı.
     Cezai işleminin ardından bir gazetecinin "Vekillere ceza kesilmiyor diyorlar şu an sizi durdurdular ve ceza kestiler ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Kışla, trafik kurallarının herkes için geçerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     "Bu kurallar acı tecrübeler sonucu ortaya çıkmıştır ve insan hayatı için gereklidir. Trafikte kurallara mutlaka riayet edilmelidir. Aslında biz yeni hareket etmiştik. Bize de sürpriz oldu. Kanunlar herkes için geçerli, birine uygulanır, diğerine uygulanmaz diye bir şey yok" dedi.
     Bu arada Yeşilyurt, makbuzu aldı. Kışla ve danışmanı, emniyet kemerlerini taktıktan sonra yola devam etti.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Emniyet kemeri uygulamasına milletvekilinin aracı da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER