Engelli çocuğa devlet el uzattı

Engelli çocuğa devlet el uzattı -Tarsus ilçesinde Paraparezi hastalığı dolayısıyla belden aşağısı tutmayan 5 yaşındaki çocuğa özel öğretmen tahsis edildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde Paraparezi hastalığı dolayısıyla belden aşağısı tutmayan 5 yaşındaki Muhammet Aydemire özel öğretmen tahsis edildi.
     Doğuştan belden aşağısı tutmayan Fahrettin Paşa İlkokulu 1. sınıf öğrencisi 5 yaşındaki Muhammet Aydemir, evde eğitim uygulaması sayesinde okuldaki yaşıtlarından geri kalmıyor.
     Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sınıf öğretmeni Yasemin Çolak, evin bir odasında okuldakilerle aynı programa tabi tuttuğu Muhammete yarım gün eğitim veriyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ve Tarsus Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Tarsuslu, Muhammed Aydemiri evinde ziyaret etti.
     Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahtsızlıklarından dolayı okulda eğitim alamayan öğrencilere evde öğretmen tahsis ettiklerini ve böylece öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmadıklarını söyledi.
     İlçede, Muhammet ile birlikte 4ü lösemi hastası 5 öğrencinin evde eğitim aldığını bildiren Demir, şunları kaydetti:
     Sağlık sorunu nedeniyle okullarına gidemeyen çocuklarımızın aileleri, Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi kapsamında bize başvuruyor. Biz de başvuru üzerine tam teşekküllü bir hastaneden çocuğun evden en az 6 ay çıkmasının mümkün olmadığına veya sakıncalı olacağına dair sağlık kurulu raporunu istiyoruz. Sağlık raporu alınmasının ardından Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi uzmanlarının da olumlu raporu doğrultusunda çocuklarımızın eğitimi için öğretmen görevlendiriyoruz.
     Anne Havva Aydemir de oğlunun doğuştan belden aşağısının felçli olduğunu belirterek, Oğlum, birçok ameliyat geçirmesine rağmen yürümeyi başaramadı. Okul çağına geldiğinde ilk önceleri kucağımda okula ben götürüyordum. Böyle bir uygulamanın olduğunu duyunca Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduk. Sağ olsunlar bize evde öğretmen tahsis ettiler. Uygulama bizi çok mutlu etti. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Allah Razı olsun.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Mustafa Çiftçi / Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Engelli çocuğa devlet el uzattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER