Erdemlideki sel

Erdemlideki sel -Erdemli Belediyesi ile Erdemlililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, ilçede yaşanan sel afetinden etkilenenler için yardım kampanyası başlattı


MERSİN (A.A) - Erdemli Belediyesi ile Erdemlililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, ilçede yaşanan sel afetinden etkilenenler için yardım kampanyası başlattı.
     Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Cumhuriyet Alanında kurulan yardım toplama merkezini ziyaret etti. Tollu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, selden özellikle evleri oturulamaz hale gelen ailelere yardım yapılması için kampanya başlatıldığını belirtti.
     Yardım konusunda herkesin üzerine sorumluluklar düştüğünü kaydeden Tollu, Üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Bütün resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, vatandaşlar kısacası hepimiz yardım konusunda mesai harcamalıyız. İnsanlar zor durumda. Bizlerden yardım bekliyorlar ve acilen yaralarını sarmak istiyoruz dedi.
     Tollu, şunları kaydetti:
     Bu afet, kanalların ve menfezlerin tıkanmış olması nedeniyle yaşandı. Bu olayın Erdemlinin altyapısının yetersiz olmasıyla alakası yok. Gelen su miktarı kanalların, menfezlerin kapasitesinin 10 kat üzerinde. Buna DSİ de olsa, belediye de olsa, başka hangi kurum olursa olsun kimse karşı koyamazdı. Sel sonrası ilçenin en yüksek noktalarında incelemelerde bulunduk ve şunu gördük ki yüksek bölgelerde bile taş üstünde taş kalmamış. Şimdi birlik ve beraberlik içinde yaraları sarma zamanıdır.
     Bu arada, Cumhuriyet Meydanında belediye tarafından selin verdiği zararları insanlara daha iyi anlatabilmek amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER