Ereğli Kaymakamı Çay:

Ereğli Kaymakamı Çay: -İlçede bozulan yolların onarım çalışmaları devam etmektedir


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ilçede bozulan yolların onarım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Çay, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Çiğdemli köyüne Kızılcapınar Barajından su aldıklarını ve tesisin hizmete girmesi için bağlantıyı gerçekleştirecek Devlet Su İşlerini (DSİ) beklediklerini belirtti.
     Hizmetin toplam maliyetinin 200 bin lira olduğunu ifade eden Çay, şunları kaydetti:
     Düzpelit köyünde 40 bin lira harcayarak içme suyu sorununu çözdük. Danişmentli köyünde de patpat tabir edilen tarım aracıyla su çekildiğini yazan basının haberleri üzerine de bu köyde eski olan su tesisatını 37 bin liraya yenilerek su kaçaklarını önleyerek çözüm bulduk. Yazıcılar ve Güzelyurt köylerinde de açıktan geçen su şebekesini kapalı hale getirerek hizmet verdik. Pembeciler, Abdi, Işıklı, Ruşanlar, Gebe ve Yaraşlı Yörükte yaptırılan içme suyu projesinde kullanmaya düşündüklerini eski kuyunun taşlarla doldurulması nedeniyle yeniden kuyu açmak zorunda kalındı.
     İlçede bozulan yolların onarım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çay,Devlet ve vatandaş işbirliğiyle beton yol da yaptık. Dağıtılan 32 bin torba çimentonun ardından 20 bin torba çimento talebinde de bulunduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ereğli Kaymakamı Çay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER