Erzurumda UMKE tatbikatı yapıldı

Erzurumda UMKE tatbikatı yapıldı -İl Sağlık Müdürü Vançelik: "Avrupanın en güçlü ulusal kurtarma ekibi Türkiyede bulunuyor"


ERZURUM (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), deprem tatbikatı yaptı.
     Palandöken göleti mevkisinde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği enkaz altında kalan 3 kişi, 25 kişilik ekip tarafından kısa sürede sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Ekipler daha sonra enkaz altından çıkardıkları yaralıları, 112 Acil Servis ekiplerinin yardımıyla ambulansa taşıdı.
     İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, UMKEnin yıl içerisinde belirli eğitimlerden geçirildiğini söyleyerek, görev alan personelin tamamının gönüllük esasına göre belirlendiğini belirtti.
     UMKEnin özel eğitim almış sağlık ekiplerinden oluştuğunu anlatan Vançelik, "Her türlü afete önceden hazır olmak çok önemli. Ülkemizin yüzde 95lik bir bölümü deprem kuşağında yer almakta. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı da ulusal anlamda çok geniş bir ekibe sahip. Yaklaşık 5 bin kişilik ekiple herhangi bir deprem veya sel gibi afetlerde kısa sürede olay yerine ulaşım, idare etme ve müdahalede en iyi kapasiteye sahip. Bu anlamda Avrupanın en güçlü ulusal kurtarma ekibi Türkiyede bulunuyor" dedi.
     Vançelik, yapılan kurtarma çalışmalarının başarılı sonuçlanmasının önemine dikkat çekerek, 2004 yılından itibaren Erzurumda 23 kamp yapıldığını, kamplardan 9unun kış, 7sinin yaz kampı olduğunu kaydetti.
     Tatbikatın ardından kampa katılan UMKE görevlilerine sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Erzurumda UMKE tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER