Erzurumdaki cinayet davası

Erzurumdaki cinayet davası -Arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan bıçaklı silahlı kavgada açılan davada 11 kişinin yargılanmasına devam edildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan bıçaklı silahlı kavgada bir kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanmasına ilişkin açılan davada 11 kişinin yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma için adliyede geniş güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya, tutuklu sanık Özcan Saridemir ile tutuksuz sanıklar Ahmet Efe, Metin Demir, Enver Efe, Vezir Saridemir, Servet Saridemir, Mehmet Latif Saridemir, İhsan Efe, Nevzat Efe, Cahit Demir ve Emrullah Saridemir ile sanık avukatları katıldı.
     Savunması istenen Özcan Saridemir, olay günü Karayazı ilçesinden Erzuruma gelirken, söz konusu hasımlarıyla yolda mola verdikleri bir petrol istasyonunda karşılaştıklarını, onlarla kavga etme niyetlerinin olmadığını, eğer kavga etmek istese petrol istasyonunda kavga etmelerine mani bir durumun bulunmadığını belirtti.
     Erzurum kent merkezinde hasımlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden sanık Özcan Saridemir, kavga ettikleri alandaki MOBESE görüntülerinde görüldüğü gibi kendisinin kamyondan iner inmez hasımlarının saldırısına uğradığını, bu kişilerce ölesiye dövülerek yere yığıldığını ve bir süre o şekilde bekledikten sonra 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığını hatırlatarak, bu durumda maktül Faris Uzunu öldürmesinin mümkün olmadığını savundu.
     Sanık avukatları da cinayetin meydana geldiği alandaki MOBESE görüntülerinin iyi incelenmediği görüşünde olduklarını, bir önceki duruşmada bahsettikleri bazı ek delilleri oluşturan olay yerindeki bazı iş yerlerinin kamera görüntülerini içeren 4 adet ek CDyi mahkemeye sunduklarını ifade ettiler.
     Mahkeme heyeti, görüntülerin incelenmesi ve talep edilen ek tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
     Veyisefendi Mahallesi Tepe Mezarlık mevkisinde 28 Nisan 2012 tarihinde iki aile arazinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan bıçaklı silahlı kavgada, 1 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumdaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER