Eski başbakanlardan Menderesin idamının 51. yılı

Eski başbakanlardan Menderesin idamının 51. yılı -AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Menderesten aldığımız millete ve Anadolu insanına hizmet bayrağını, hiçbir zaman bırakmayacağız


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eski başbakanlardan Adnan Menderesten aldıkları millete ve Anadolu insanına hizmet bayrağını, hiçbir zaman bırakmayacaklarını belirtti.
     Akay, merhum Başbakan Adnan Menderesin 1960 arkeri darbesi sonrası idam edilerek hayatına son verilmesinin 51. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, Türkiyenin müreffeh bir ülke olmasından başka bir gayesi olmayan, milletin maddi ve manevi kalkınmasını sağlayan, ülkede demokrasinin, hak ve hürriyetlerin işlemesini gerçekleştiren, Anadolu insanını tek parti zihniyetinin baskısından kurtaran Adnan Menderesi, ölümünün 51. yıl dönümünde minnetle andıklarını ifade etti.
     Vatan, millet ve hizmet aşığı, demokrasi şehidi, milletin adamı Adnan Menderes ile yol arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlunun, 27 Mayıs 1960 darbecilerinin emri doğrultusunda, düzmece, sonucu önceden belirlenmiş Yassıada Mahkemeleri sonucu idam edilmek suretiyle şehit edildiğini dile getiren Akay, şunları kaydetti:
     Sağduyu sahibi, demokrasi aşığı Türk milleti, her zaman gözleri yaşararak, içi burkularak, ama yapılan hizmetleri hatırlayarak, yüzyıllar geçse de merhum şehit başbakanımız Adnan Menderes ve arkadaşlarını dualarla anacaklar, onları haksız yere idam ederek şehit edenleri lanetlerle anacaklardır. 1946da Menderes ve arkadaşlarının yaktığı meşalenin, ruhun sahibi olan AK Partililer, Türkiye demokrasi tarihinin kara bir lekesi olan bu tarihi hiçbir zaman unutmayacaklar, unutturmayacaklar.
     Hayatı boyunca statükoya karşı çıkan, tahriklere, kışkırtmalara, istismara, yolsuzluklara, yasaklara, seçkinci bürokrasiye, üstünlerin hukukuna karşı savaş veren rahmetli Adnan Menderesin emanetini, canımızdan aziz biliyoruz. Menderesten aldığımız millete ve Anadolu insanına hizmet bayrağını, hiçbir zaman bırakmayacağız. Menderesi ve arkadaşlarını idama götüren cuntanın bugünkü temsilcilerine, statükoya, vesayet sevdalılarına, çetelere ve millete ihanetten başka bir şey bilmeyen demokrasi düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadele, her daim devam edecek. Bugün, darı bekaya irtihalinin 51. yıl dönümünde olduğumuz merhum Adnan Menderesi, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorluyu rahmetle anıyoruz. Her daim dualarımız onlarladır. Mekanları cennet olsun. Bu millete yaptıkları hizmetler hiçbir zaman unutulmayacak.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Eski başbakanlardan Menderesin idamının 51. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER