Eskişehirdeki ihale soruşturması

Eskişehirdeki ihale soruşturması -Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: Yargıya güvenmek istiyoruz. Çünkü yargı bizim sığınabileceğimiz tek yer


ESKİŞEHİR (A.A) - Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargıya güvenmek istiyoruz. Çünkü yargı bizim sığınabileceğimiz tek yer dedi.
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan belediye çalışanlarından 8inin sevk edildiği Eskişehir Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Feyzioğlu, söz konusu dosyayı takip ettiklerini bildirdi.
     Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingülü de makamında ziyaret ettiklerini kaydeden Feyzioğlu, Başsavcı ile şekli konuları görüştük. Soruşturmanın esasına ilişkin bir görüşme zaten usule aykırıdır, olmaz. Görüştüğümüz şey, bir nezaket ziyareti. Bu nezaket ziyaretini yapmak zorundaydık dedi.
     Feyzioğlu, şöyle devam etti:
     Biz ancak yargıya güvenmek istediğimizi söylemekle yetinebiliriz. İfade vermeye davet edildiğinde gelecek olan kişileri, saat 07.30da evlerinden almak, buraya zorla getirmek açıkçası bir itibarsızlaşma çabası olarak görülmekte... Biz yargıya güvenmek istiyoruz. Çünkü yargı bizim sığınabileceğimiz tek yer. Eğer yargıya sığınamaz hale gelirsek, bu ülkenin temelsiz kaldığı anlamına gelir. Emsal, örnek şehir Eskişehirin adliye uygulaması da Türkiyeye emsal olmalıdır.
     Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin de Yargıçlarımız, savcılarımız adil yargılamayı gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Bizim bu konuda hiç şüphemiz yok. Eskişehir Adliyesi, Türkiyeye örnek olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Özden / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki ihale soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER