ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görenek: Medyada sık sık yer verilen kalp sağlığı için diyet önerileri, hastaların zihinlerini karıştırıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, medyada sık sık yer verilen kalp sağlığı için diyet önerileri konulu haber ve yorumların, hastaların zihinlerini karıştırdığını savundu.
     Prof. Dr. Görenek, yaptığı yazılı açıklamada, vitamin, mineral ve antioksidanların kalp hastalarında ilaç gibi kullanımının bazı doktorlar tarafından ısrarla önerildiğini iddia etti.
     Özellikle televizyon programlarında sunulan diyet önerilerinin çoğu zaman bilimsel gerçeklerle bağdaşmadığını ileri süren Prof. Dr. Görenek, şunları kaydetti:
     Medyada sık sık yer verilen kalp sağlığı için diyet önerileri, hastaların zihinlerini karıştırmaktadır. Büyük bilimsel çalışmalar göstermiştir ki, kansızlık ya da beslenmeyle ilgili bir rahatsızlığı olmayan koroner arter hastasına ilaç olarak vitamin, mineral takviyesi yapmak ya da antioksidanlar vermenin yararı yoktur. Sağlıklı, dengeli beslenen bir kalp hastası, gerekli vitaminleri zaten doğal yollarla alacaktır. Ayrıca özel bir ilaç ya da takviye alması önerilmemektedir. Kalp hastaları için kışa hazırlık ya da yaza hazırlık diyeti diye bir diyet de yoktur.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER