Gaziantep İl Müftüsü Bulut:

Gaziantep İl Müftüsü Bulut: -İftar ve sahur arasında vücudun ihtiyacı olan sudan mahrum kalmaması konusunda bütün müminlerin sağlığına dikkat etmesini tavsiye ediyoruz -Yaz aylarında oruç tutmak bir iman ve sabır işidir


GAZİANTEP (A.A) - Kemal Karagöz - Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, iftar ve sahur arasında vücudun ihtiyacı olan sudan mahrum kalmaması konusunda bütün müminlerin sağlığına dikkat etmesini tavsiye ettiklerini belirtti.
     Müftü Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, on bir ayın sultanı olarak nitelendirilen ramazan ayının başlayacağını, ayın bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde saklayan rahmet ayı olduğunu ifade etti.
     Ramazanın; tövbe, dua, namaz ve yardımlaşmayla müminlerin manen temizlendiğini dile getiren Bulut, yaz aylarına rastlayan ramazanın müminler için ilahi bir imtihan olduğunu vurguladı.
     Bütün insanları ramazan ayında sağlığına dikkat etmeleri konusunda uyaran Müftü Bulut, şunları kaydetti:
     Yaz aylarında oruç tutmak bir iman ve sabır işidir. Herkese nasip olmayan bir fedakarlık işidir. Bu nedenle sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed buyuruyor ki; Amellerin en hayırlısı en zahmetli olanıdır. Orucun mükafatı büyüktür. Cennette oruç tutanlar için açılan özel bir Reyhan Kapısı vardır. Yalnız o kapıdan oruç tutanlar alınmaktadır. Allah, sabretme imkanını lütuf ediyor. Allah kulunun gücünü yetmeyeceği yükü yüklemediği için ramazan ayı bir zorluk değil, rahmet ve huzur ortamına dönüşmüş olacak.
    
     -Kardeş şehir uygulaması başlattık
    
     Bulut, İl Müftülüğü olarak bu yıl ilk defa kardeş şehir uygulaması başlattıklarını bildirerek, bu sene Kilisi, Gaziantepin kardeş şehri olarak ilan ettiklerini duyurdu.
     Çevre illerden de kardeş şehir olmak için yoğun taleplerin bulunduğunu aktaran Bulut, kardeş şehirlerin sayısını artırmak istediklerini söyledi.
     Söz konusu Kardeş şehir Kilis ile ramazan ayında karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceklerini anlatan Bulut, vatandaşların daha canlı bir ramazan geçirebilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.
     Ramazan ayında 11 camide hatimle teravih namazı kılınacağını bildiren Bulut, şöyle devam etti:
     İlimizde bin bir hatim geleneğini başlattık. Toplu dualarımızı bütün ilçe camilerimizde olduğu gibi il merkezinde de yapıyoruz. Ramazanda itikafa girecek vatandaşlarımız için camilerimizi tahsis ettik. 20 camimiz de Ramazanın son 10 gününde itikafa giren mescitte, ibadetle, duayla, tövbeyle ve Kuran-ı Kerim okumakla vakit geçiren vatandaşlarımız için gerekli mülkü amirlerden onayımızı aldık. Birkaç gün sonra itikaf yapılacak camilerimizi ilan edeceğiz. İnşallah bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Vaaz ve irşat programımız geçen yıllardan daha canlı ve farklı olarak devam edecek. Bazı camilerimizde sürekli hadis okuma geleneğimiz var. Yüz yüze vaaz etme geleneğini başlattık. Alo fetva hattımız sürekli çalışıyor. Ramazan ayında müftülüğe gelmesi zor olan vatandaşlarımız için Alo Fetva hattımızla bilgilendirme yapıyoruz.
     Müftü Bulut, Ramazan ayında tespit edilen dargın aileleri barıştırmak için de ekip kurduklarını ve cenazesi olanları ziyaret etme konusunda da taziye ekibinin faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep İl Müftüsü Bulut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER