Gemlikte taşıyıcılar kooperatif başkanının öldürülmesi

Gemlikte taşıyıcılar kooperatif başkanının öldürülmesi -Umurbey beldesinde taşıyıcılar kooperatifi başkanını silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi


BURSA (A.A) - Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesinde taşıyıcılar kooperatifi başkanını silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, kasten öldürmek suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık Tarık T. (37) hazır bulundu. Ayrıca duruşmaya, tarafların yakınları ile avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık, maktul Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Savaş Uzunun (36) uyuşturucu bulundurduğu ve kullandığı iddiasıyla şikayet edildiğini, ancak bu şikayeti kendisinin yapmadığını söyledi.
     Maktulun çevresindekilere, Beni Tarık şikayet etti. Bunu ispatlarsam onun kafasına sıkacağım dediğini iddia eden sanık Tarık T, Savaşın bu söyledikleri dolaylı yollardan benim kulağıma geliyordu. Ancak ben kendisine hiçbir şey yapmadım. Onu şikayet eden de ben değilim. Uyuşturucu olayının ortaya çıkmasından sonra Savaşın bana karşı tavır ve davranışları değişmişti. Ayrıca bana iş vermemeye başladı dedi.
     Olay günü maktulün kendisini kooperatifin yazıhanesine çağırdığını ifade eden sanık Tarık T, Yazıhaneye gittiğimde Savaşla tartışmaya başladık. Savaş, tabancasını çıkartarak bana doğrulttu. Ben de elinden almaya çalışırken tabanca patladı. Ben tabancayı alıp olay yerinden uzaklaştım. Tabancayı sildim ve atacaktım. Hava sıcak olduğu için eve gidip banyo yapıp rahatladım. Ayrıca olaydan sonra tabancada kalan mermileri de attım. Maktulun yaralandığını düşünüyordum. Öldüğünü sonra polislerden duydum diye konuştu.
     Bu arada mahkeme 5 kişiyi tanık olarak dinledi. Tanıklar arasında yer alan sanığın babası Mehmet T. olayı görmediğini ifade ederek, Cinayet günü oğlum beni telefonla aradı. Baba hakkını helal et. Ben gidiyorum dedi ve ardından ben bir şey diyemeden telefonu kapattı. Bu konuda başka bir bilgim yok dedi.
     Sanığın avukatı, müvekkilinin olayda bir kastının olmadığını, maktule isabet eden kurşunun gidiş istikametine bakıldığında vurulmanın boğuşma esnasında olabileceğini ifade ederek, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanık avukatının tahliye talebini reddederek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
     Gemlik ilçesine bağlı Umurbey Beldesi Küçük Sanayi Sitesinde geçen temmuzda, polise Savaş Uzunun, ofisinde uyuşturucu madde bulundurduğu ihbarı yapılmıştı. İhbarı yapan kişinin Tarık T. olduğunu düşünen Savaş Uzun, konuşmak için Tarık Tyi yazıhaneye çağırmıştı. Yazıhaneye giden Tarık T, Savaş Uzunla tartışmaya başlamış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Tarık T, Savaş Uzunu tabancayla yaralamış ve olay yerinden uzaklaşmıştı. Ağır yaralanan Savaş Uzun, Gemlik Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesine sevk edilirken yolda yaşamını yitirmişti.
     Olaydan sonra kaçan Tarık T. 2 gün sonra polis ekipleri tarafından Bursada yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gemlikte taşıyıcılar kooperatif başkanının öldürülmesi ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER