Giresunda kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu

Giresunda kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu -ATMye yerleştirdikleri cihazlar yardımıyla kopyaladıkları kredi kartlarıyla dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 kişi tutuklandı


GİRESUN (A.A) - Giresunda, bir bankanın ATMsine yerleştirdikleri cihazlar yardımıyla kopyaladıkları kredi kartlarıyla dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen kontrollerde, Belediye Meydanında bulunan bir ATMye kart kopyalama cihazı yerleştirildiği belirlendi.
     Bankaların bulunduğu bölgede yapılan çalışmalar sonucunda kopyalama cihazı yerleştirdikleri tespit edilen S.E, M.Ü. ve R.O.T, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.
     Şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda kopyalanan bilgileri klonlamada kullanılan çok miktarda kart, dönüştürücü olarak kullanılan invertör cihazı, kamufle olmak amacıyla kullanılan şapkalar ve şemsiyeler ele geçirildi.
     Soruşturma kapsamında zanlıların, Kayseride de çeşitli bankaların ATMlerine aynı şekilde kopyalama cihazı yerleştirerek birçok kişinin hesabından para çektikleri ortaya çıktı.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.E, M.Ü. ve R.O.T, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Dilek Sezen
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Giresunda kredi kartı dolandırıcılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER