Hacılarlı kadınlardan el sanatları sergisi

Hacılarlı kadınlardan el sanatları sergisi


KAYSERİ (A.A) - Hacılar Rasim Çetinkaya Halk Eğitim Merkezi 2011-2012 Öğretim Yılı yılsonu el sanatları sergisi açıldı.
     Halk Eğitim Merkezi sergi salonundaki el sanatları sergisine, Hacılar Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Köse, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Altınoluk, daire müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
     Sergide, Halk Eğitimi Merkezince 2011-2012 eğitim öğretim yılı boyunca açılan mesleki teknik ve genel kurslar ile el sanatları kurslarında hazırlanan ürünler sergilendi.
     Kaymakam Yasemin Özata Çetinkaya, ilçe kadınlarının el emeği göz nuru eserleri büyük sabır ve maharetle ürettiğini söyledi. Çetinkaya, eserlerin Anadolu kadınının sanata verdiği değerin bir göstergesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Altınolukda 2011-2012 öğretim yılında 23 mesleki ve teknik, 32 genel ve 23 okuma yazma olmak üzere toplam 78 kurs açarak, kadınların ve genç kızların eğitimine önem verdik. Bu kurslara öğretim yılı boyunca 406 erkek ve bin 124 kadın olmak üzere toplam bin 530 kursiyerin katıldı ve kadın kursiyerlerin kurslara olan ilgisinin çok yoğun oldu.
     Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi üç gün süreyle açık kalacak.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Hacılarlı kadınlardan el sanatları sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER