Haftada bir gün iş yerine eşofmanla

Haftada bir gün iş yerine eşofmanla gelecekler -İzmir Halk Sağlığı Müdürü Tözün: Obezite ile mücadele kapsamında müdürlük çalışanlarının haftanın bir günü işe eşofmanla gelmesi için çalışma başlattık


İZMİR (A.A) - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tözün, obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında müdürlük çalışanlarının iş yerine eşofmanla gelebilmesine olanak sağlamaya yönelik hazırlık yaptıklarını söyledi.
     Tözün, müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü görevinin ardından atandığı memleketi İzmire hizmet sunmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.
     Büyük kentin beraberinde getirdiği sorunların çözümünde etkin kadroların önemine işaret eden Tözün, kentin sorunlarına halk sağlığı gözüyle bakarak en önemli sıkıntıları dahi kolaylıkla çözeceklerine inandığını vurguladı.
     İzmirde halk sağlığındaki sıkıntıları kısa ve uzun vadeli değerlendirdiklerini ifade eden Tözün, Amacımız İzmiri sağlıkta daha ileri götürebilmek. Halk sağlığında akut sorunlar, kısa vadeli çalışmalarla çözüme ulaştırılır ancak kronikleşmiş sıkıntıların çözümü için ülke politikaları oluşturulmalı dedi.
     Türkiye her geçen gün yaşlandığı için sağlık politikalarının buna göre yeniden belirlenmesi gerektiğini anlatan Tözün, kronik hastalıklar ve obezitenin arttığını, obezitenin çözümü için yaşam tarzında değişiklikler yapılması gerektiğini ifade etti.
     İnsan sağlığı sorunlarının işbirliği içinde çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Tözün, şöyle devam etti:
     Obezite ile mücadele kapsamında müdürlük çalışanlarının haftanın bir günü işe eşofmanla gelmesi için çalışma başlattık. Valilik olurunu aldığımızda hareketli yaşama dikkat çekmek için spor kıyafetlerle çalışacağız. Uygulama başladığında obezite gibi çok sayıda insanı etkileyen bir meselede aile hekimleri dahil Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı çalışan tüm arkadaşlarımız mesaiye eşofmanla gelecek. Uygulama kapsamında hareketli yaşamın özendirilmesine çalışacağız.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Haftada bir gün iş yerine eşofmanla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER