Hakkarili çocuklara motosiklet sürüş eğitimi

Hakkarili çocuklara motosiklet sürüş eğitimi -Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar: -"Yaz sonuna kadar, tüm okullarımızda bu eğitimi devam ettirip, binlerce çocuğumuza motosiklet sporunun keyfini ve heyecanını aşılayacağız"


HAKKARİ (A.A) - Türkiye Motosiklet Federasyonunca (TMF) başlatılan çalışma kapsamında, Hakkarili çocuklara motosiklet sürüş eğitimi veriliyor.
     Bay köyü yolu üzerindeki Süleyman Demirel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen eğitim programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
     Eğitime katılan TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Başkan Yardımcısı Hamit Dizman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal öğrencilerle yakından ilgilendi. Motosiklet eğitmenlerinden sürüş eğitimi alan çocuklar, ilk kez motosiklete binmenin heyecanını yaşadı.
     Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak Hakkaride başlattıkları eğitim programına bugün de devam ettiklerini, bu kapsamda Süleyman Demirel YİBO bahçesinde eğitmenlerle öğrencilere dönüşümlü olarak motosiklet sürüş eğitimi verdiklerini söyledi.
     Uçar, şöyle konuştu:
     "Çocukların yüzlerinde bu sevinci, güzelliği ve keyfi görmek bizim için büyük mutluluk. Yaz sonuna kadar, tüm okullarımızda bu eğitimi devam ettirip, binlerce çocuğumuza motosiklet sporunun keyfini ve heyecanını aşılayacağız. Ayrıca dünya şampiyonu sporcumuz Kenan Sofuoğlu, öğrencilere dağıtılmak üzere, kırtasiye malzemesi ve afişlerini gönderdi. Arzu ediyoruz ki onlar da Kenan gibi, dünya şampiyonu sporcu olmanın hayalini kursunlar. 1 Mayısta Hakkaride düzenleyeceğimiz motosiklet şenliğine, uluslararası ralli yarışmalarında ülkemizi temsil eden Burcu Çetinkaya ile Kenan Sofuoğlu da katılacak ve burada şov yapacaklar."
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güldal ise TMF tarafından Hakkaride geçen yıl birinci ayağı yapılan motosiklet sürüş eğitimi programının, bu yıl ikinci ayağının yapılmaya başlandığını belirtti.
     Güldal, etkinlikle çocukların hem eğleneceğini hem de motosiklet sürmeyi öğreneceğini ifade ederek, "TMF Başkanımız Uçar, bize katkı sundu. İki yıldır bizi yalnız bırakmadı ve sürekli yanımızda. Geçen yıl yüzlerce öğrencimiz, motosikletle tanıştı. Bu sene daha çok gencimize ve çocuğumuza hitap etmek istiyoruz" dedi.
    
     -Öğrenciler mutlu-
    
     Öğrencilerden Çiğdem Tekçe de motosiklet sürmeyi öğrenmeye çalıştığını söyledi.
     İlk defa motosiklete bindiğini ifade eden Mizgin Yalçın, "Bu çok zevkli ve güzel. Çok heyecanlandık. Motosiklete binmek çok güzel bir duygu. Bize bu duyguyu yaşatanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca Kenan Sofuoğlunu Hakkariye bekliyoruz" diye konuştu.
     Uçar, etkinlik sonunda, Kenan Sofuoğlu tarafından gönderilen kırtasiye malzemesi, afiş ve kartpostalları öğrencilere dağıttı.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Yılmaz Kazandıoğlu / Berin Arslan Çetin / Sema Kaplan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hakkarili çocuklara motosiklet sürüş eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER