Halka Arz Seferliği Denizli Zirvesi

Halka Arz Seferliği Denizli Zirvesi -İMKB Başkan Turhan: -Bankacılık kaynağı çok güvenilir değil, büyümek için aklın yolu borsadan geçer


DENİZLİ (A.A) - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, banka kredilerinin uzun vadede çok güvenilecek bir kaynak olmadığını belirterek, büyümek için aklın yolunun halka arzdan geçtiğini söyledi.
     Turhan, Denizli Ticaret Odasında düzenlenen Halka Arz Seferberliği Denizli Zirvesinde yaptığı konuşmada, Denizlinin başlı başına bir başarı hikayesi olduğunu, dünyanın 170 ülkesine ürün satabilen bir kentin tek başına 3 milyar dolar ihracat yapabildiğini ifade etti.
     Finans sektörünün reel sektör için itici bir güç olduğunu ancak banka kredisinin uzun vadede çok güvenilecek bir kaynak olmadığını dile getiren Turhan, Bankacılık kaynağı çok güvenilir değil. Önümüzdeki dönemde giderek daha zor ve daha pahalı olacağı görülüyor. Bankacılık sektörüyle Türkiyenin üzerine 1,5 Türkiye daha koymamız mümkün değil. Kendi tasarruflarımızla da bunu yapmak yetmiyor. O zaman büyümek için aklın yolu borsadan geçer.
     Turhan, TBMMde görüşülen sermaye piyasası kanunu tasarısıyla kurulması öngörülen Borsa İstanbulun Güney Doğu Avrupa, Batı Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika piyasalarıyla entegre olacağını kaydetti. Turhan, Türkiyede halka açılan bir KOBİnin tüm coğrafyaya yayılan bir etkinlik alanına sahip olacağını vurguladı.
    
     -Denizlinin potansiyeli-
    
     Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) İkinci Başkanı Emin Özer ise halka arzları teşvik etmek amacıyla başlatılan seferberlik sayesinde yılda ortalama 6 şirket halka arz edilirken, bu rakamın 2010da 22, 2011de ise 27ye ulaştığını, bu halka arzlarla sermaye piyasalarından toplam 4,46 milyar liralık fon sağlandığını dile getirdi.
     Özer, halka arz sayısındaki hızlı artışın 2012 yılında da devam ettiğini belirterek, Denizlide 5 şirketin paylarının İMKBde işlem gördüğünü ifade etti.
     Emin Özer, 3 şirketin ise halka açık statüde olduğunu ancak paylarının borsamızda işlem görmediğini biliyoruz. İlk 500 ve ikinci 500 sanayi kuruluşu sıralamasında Denizliden 20ye yakın şirketin yer aldığını görmekteyiz. Denizli ilimizin halka arzlar konusunda önemli bir potansiyel taşıdığını söyleyebiliriz diye konuştu.
     Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise Küçük olsun benim olsun düşüncesi yerine optimal ölçekli, kuşaklar boyu devam edecek kurumların yolunun halka açılmaktan geçtiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer - Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Halka Arz Seferliği Denizli Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER