Halter: Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası

Halter: Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası -Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Akkuş: -Olimpiyatlarda madalya açısından umutluyuz


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Olimpiyatlarda madalya açısından umutluyuz dedi.
     Nevşehirde düzenlenen Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası açılış törenine katılan Akkuş, gazetecilerin 2012 Londra Olimpiyatları ile ilgili sorularını yanıtladı. Akkuş, katılımcı sporcu sayısı bakımından Türkiyenin olimpiyatlara çok başarılı bir başlangıç yaptığını söyledi.
     Türkiyenin bazı branşlarda olimpiyatlara ilk defa katılacağını, halter için katılımdan çok madalyanın önemli olduğunu kaydeden Akkuş, şöyle devam etti:
     Bu branşlar için ayrı bir heyecan var. Bazı branşlar açısından katılmak önemliyken bizim açımızdan madalya almak önemli çünkü halterin uzun zamanlardan beri olimpiyatlara katılabilme gibi bir sorunu olmadı. Madalya beklenen branşlardan bir tanesi de halter. Dün ve önceki gün erkeklerde ve bayanlarda takım seçmesi yaptık. Bu seçmelerde yapılan derecelerden anlıyoruz ki, olimpiyatlarda hem erkekler hem bayanlarda madalyaya çok yakınız. Antrenman derecelerine göre madalya verilmiyor ama umarım bu performanslar müsabakada da devam eder. Madalya açısından umutluyuz.
     Akkuş, Türk halterinin, dünyada kadınlarda ilk 3, erkeklerde ise ilk 6 içinde yer aldığını, Avrupada ise kadınlarda ve erkeklerde ilk 2de yer aldığını ifade etti.
     Bazı sporcuların ilk defa olimpiyatta yarışacak olmasının madalya için bir engel olmadığını belirten Akkuş, Bu doğal doğal bir süreç. Eskilerin yerine bir süre sonra yenilerinin gelmesi gerekiyor ama bu seçilen sporcuların hepsi Avrupa ve dünya şampiyonlarında defalarca yarıştılar, müsabakalarda madalya elde ettiler. Olimpiyatın heyecanı başka olacaktır ama bunun olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / İsmail İçer / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Halter: Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER