Hasan Kalyoncu Üniversitesine ziyaret

Hasan Kalyoncu Üniversitesine ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemiri makamında ziyaret etti.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Özuslu, ziyareti kurumlar arası iletişimi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Gaziantep Dülük Köyünde Antep Kaya kekiği nin yetiştiği bu alanı, Tabiatı Koruma alanı ilan etmek istediklerini dile getiren Özuslu, Gelen turistlere, tarihi alanları tanıtırken aynı zamanda bitki zenginliğini de göstermek istiyoruz dedi.
     Rektör Özdemir de üniversite olarak tabiatın korunmasına büyük önem verdiklerini ve çevre analiz laboratuvarı kurduklarını bildirdi.
     Çevre Sorunları ve İslam, Çevre ve Din adlı kitaplarında, çevreciliği Mevlana perspektifi üzerinden anlattığına belirten Özdemir, şunları kaydetti:
     Biyolojik çeşitlilik nasıl bir zenginlikse, kültürel çoğulculukta bir zenginliktir. Bu zenginliği korumak gerekir. Tarihi çevre de koruma altına alınmalı. Bu konuda tek sorumlu kurum ya da kuruluşlar değil, bütün insanlıktır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Hasan Kalyoncu Üniversitesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER