Hasta yakınının doktoru darbettiği iddiası

Hasta yakınının doktoru darbettiği iddiası -Tokat Valisi Yılmaz: -Kimsenin zor kullanma, zorla başkasına bir şey yaptırma hak ve hukuku yoktur (Fotoğraflı - Görüntülü)


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Şerif Yılmaz, bir hasta yakını tarafından darbedildiği ileri sürülen doktorun yaralanmasına ilişkin, Kimsenin zor kullanma, zorla başkasına bir şey yaptırma hak ve hukuku yoktur dedi.
     Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki özel bir hastanede beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapan doktor Cengiz Çepoğluna yapılan saldırıyı kınadı.
     Olayın meydana geldiği andan itibaren yasal işlemlerin uygulanmaya başladığını vurgulayan Yılmaz, Herkes, hak ettiği cezayı alacak. Biz insanlara sağlık hizmeti sunarken, sağlığına kavuşması için gerekli fedakarlığı yaparken, doktorumuzun bu şekilde bir muameleye maruz kalması izah edilecek bir konu değil diye konuştu.
     Kimsenin kimseye zorla bir şey yaptırma hakkı bulunmadığını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:
     Hele hele fiziksel müdahale etme hakkı hiç kimsenin yok. Bu kim olursa olsun, isterse sağlık çalışanı olsun, ister eğitim çalışanı olsun, ister şahıs olsun, dışarıda gezen bir şahıs dahi olsa buna başka bir şahsın güç kullanarak, zor kullanarak muamele etme hakkı yoktur. Yapılan işlerde beğenilmeyen taraflar varsa, bunlar yasal yolla halledilmelidir. Yasal çerçeve içerisinde kurum ve kuruluşlar gereğini yaparlar. Kimsenin zor kullanma, zorla başkasına bir şey yaptırma hak ve hukuku yoktur. Bundan sonraki hadiselerde de bizim aynı şekilde, aynı tutum içerisinde olacağımızı, bu gibi durumların önlenmesi ile ilgili yapılması gereken çalışmalar varsa bunları da yapmamız gerektiğini tekrar ifade etmek istiyorum.
     (ZHR-CC)
<< Önceki Haber Hasta yakınının doktoru darbettiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER