Hemşireler Günü

Hemşireler Günü -ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibar: -"Hemşirelik en fazla destek verilmesi gereken meslek gruplarındandır"


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, hemşireliğin en fazla destek verilmesi gereken meslek gruplarından biri olduğunu belirtti.
     ÇÜden yapılan yazılı açıklamaya göre Kibar, Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve bazı özel hastanelerce Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonunda düzenlenen Hemşireler Günü etkinliğine katıldı.
     Kibar, burada yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin her yerde ve her aşamada bir ekip tarafından yürütülmesi gerektiğini kaydettib
     Hemşirelik mesleğinde iletişimin önemli olduğunu ifade eden Kibar, "Hemşirelerin hastalarıyla etkili bir iletişim sağlaması hastalar üzerinde olumlu etkiler yaratmakta, hastanın hastalık ve tedaviye uyumunu gerçekleştirmektedir. Hemşirelik en fazla destek verilmesi gereken meslek gruplarındandır. Hemşireler, sağlığı yerinde olsun yada olmasın yardıma muhtaç tüm insanlara hizmet verir ve bu yönüyle hemşirelik önemli mesleklerdendir" dedi.
     Etkinliğe, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kemal Kiraz da katıldı.
    
     Muhabir: Adana / İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER